Hertog Jan Brouwerij

Van authentieke koperen brouwketels tot een sfeervolle kelder met flessen Grand Prestige van diverse jaargangen. Tijdens een brouwerijbezoek volg je onder begeleiding van een ervaren gids het complete brouwproces. Je ruikt de hop, proeft de mout en natuurlijk... het bier. Een brouwerijbezoek duurt ongeveer een uur. Het maken van een reservering is verplicht.

Na afloop kun je een bezoek brengen aan de brouwerijwinkel en Café de Hertog Jan Proeverij. Het café heeft een bijzondere historie, gelegen op het terrein van de Hertog Jan Brouwerij in Arcen.

In 1981 opende het café voor het eerst zijn deuren en na al die jaren is het nog steeds een geliefde bestemming voor vele bezoekers. Wist je dat het café toen nog De Proeverij heette en het zich bevond op een andere plek? Op 6 oktober 1981 opende de Hertog Jan Proeverij zijn deuren. Toen heette het gewoon weg “De Proeverij”, de naam Hertog Jan werd pas later aan het café verbonden. Gelegen op terrein van de Hertog Jan brouwerij, diende het café aanvankelijk als ontvangstgelegenheid voor bezoekers van de brouwerij. Later groeide dit uit tot veel meer dan dat. De bierliefhebbers bleven steeds langer hangen en kwamen vaker terug om meerdere bieren te proeven.

Tickets zijn verkrijgbaar bij onze receptie

Bezoek de website